Wineflight Wit

Misty Cove - Sauvignon blanc

Deze wijn komt uit Marlborough, Nieuw Zeeland. Dit gebied kan ook wel gezien worden als de ziel van de wijn. Smaak gedefinieerd met daarin frisse tonen van grapefruit, passievrucht en een vleugje mango.

Hij heeft een mooie fruitige aanzet met een frisse afdronk die neigt een kleine mineraliteit.

Deze Sauvignon Blanc is hierdoor de frisse en fruitige wijn waar de gasten vaak naar opzoek zijn. Maar toch een mooie frisse afdronk bewaard waardoor hij niet doorschiet naar het ‘vermoeiende’.

Kleindal - Chenin Blanc

Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing met vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting.

Bleekgeel van kleur. De heerlijke smaak is opwekkend fris en sappig. Zo jong mogelijk drinken.

Escapa - Verdejo (wisselwijn)

Escapa betekent letterlijk, ontsnapping. In dit geval een ontsnapping of uitweg uit de gebruikelijke wijnroutes en bekende wijngebieden, ook een uitweg van de gerenommeerde en bekende herkomstgebieden met beperkende wetgeving.

De Escapa wijnen zijn blends gemaakt op basis van de beschikbare druiven binnen het grote wijngebied Tierra de Castilla ten zuid oosten van Madrid. 80% Verdejo en 20% Sauvignon Blanc

De Sauvignon blanc en Verdejo druiven worden bewust ‘s nachts bij lagere temperatuur geoogst, in de eerste weken van september. Dit verkleint het risico op oxidatie en frisheid en daardoor blijven ook de fruitaroma’s behouden. Grassig en licht tropisch aroma, fris, citrus, vol en sappig

Wineflight Rood

Kiwi Cuvee - Pinot Noir

Twee Franse wijnmakers proberen een Nieuw-Zeelandse wijn na te maken en vernoemen hem naar een soort Nieuw-Zeelandse loopvogel – de Kiwi, ookwel een bijnaam voor mensen afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Deze Kiwi Cuvée mag niet in Nieuw Zeeland verkocht worden. De Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben bezwaar gemaakt tegen het woord Kiwi.

De druiven voor deze Pinot Noir zijn geselecteerd in de beste wijngaarden van Corsica, tussen Bastia en Porto Vecchio. De Kiwi Cuvée Pinot Noir 2014 heeft een briljante Pinot Noir kleur. Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven.

In de geur komt direct de complexiteit van de wijn naar voren met typische kersen accenten. In de smaak zijn het frambozen in een kruidige verpakking die de wijn typeren. De structuur is zijdezacht met een lange afdronk.

Torre Alta - Primitivo (wisselwijn)

Puglia, in het uiterste zuidoosten van Italië, is een warme en vruchtbare streek en blinkt vooral uit in rode wijnen. Het klimaat is warm, maar wordt beïnvloed door de Adriatische Zee. De wijngaarden liggen voornamelijk rond de stad Brindisi.

Dieprode kleur en een warme, peperige geur van rijp rood fruit. De smaak is verrassend vol, met een frisse ondertoon en een zijdezachte afdronk.

Flichman - Malbec

De druiven van de Finca Flinchman Malbec zijn afkomstig uit de wijngaarden gelegen in de Mendoza streek. Het beste productiegebied van Argentinië, aan de oostzijde van en op de uitlopers van de Andes.Finca Flichman een van de grootste wijnbedrijven in de Nieuwe Wereld.

Diep paars van kleur. De geur wordt gedomineerd door kersen en viooltjes. De smaak is geconcentreerd met invloeden van zwart fruit, rijpe pruimen en tabak. De afronding is indrukwekkend met zwoele tannines en een lange afdronk.

De malbec is in Argentinië druivenras nummer 1, de malbec’s uit Argentinië zijn iets kruidiger en soepeler van smaak dan die uit Frankrijk.